17.03.2016
ДО
ЛИЧНИЯ СЪСТАВ И ВЕТЕРАНИТЕ
ОТ РАДИОТЕХНИЧЕСКИ ВОЙСКИУВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОФИЦЕРИ,
СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
СКЪПИ ВЕТЕРАНИ,

От името на командването на Военновъздушните сили и лично от мое име най-сърдечно ви поздравявам с Празника на радиотехнически войски.
        Всяка година на 18 март отправяме поглед назад в миналото към далечната 1952 година. Разлиствайки пожълтелите страници на архивите не можем да не отдадем заслуженото на хилядите офицери, сержанти, войници и цивилни служители посветили съзнателната част от живота си на РТВ, за неуморния им труд и упоритостта, с които създаваха и градиха основите на един от най-високо технологичния род войска през изминалите 64 години – РТВ!
        Наричаме ви „електронните очи“ на ВВС. Днес тези “електронни очи” без почивка следят за чистотата на родното небе и са неделима част от интегрираната система на ПВО на НАТО. Това е признание и отговорност!
        В деня на вашия празник изказвам благодарност за всеотдайния ви труд и съществен принос за издигане боеспособността и бойната готовност на Военновъздушните сили. Уверен съм, че славните традиции, създавани повече от половин век, ще бъдат продължени и умножени от днешните воини, които бдят за неприкосновеността на въздушните граници на Родината ни и на държавите членки на Северноатлантическия съюз и обединена Европа!
        В този празничен ден пожелавам на вас и вашите семейства много светли и щастливи дни, здраве, късмет и бъдещи професионални успехи!

        

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КОМАНДИР НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ

ГЕНЕРАЛ-МАЙОР РУМЕН РАДЕВ