23 ноември 2015СМЯНА В КОМАНДВАНЕТО НА БЕЗМЕP

КОМАНДИРЪТ НА БАЗАТА ЗА ПРЕДНО РАЗПОЛАГАНЕ – БЕЗМЕP
ПОЛКОВНИК ДИМИТЪР ДАНЕВ СДАДЕ ДЛЪЖНОСТТА
И ПРЕМИНА В РЕЗЕРВА         На 20.11.2015 г. в Базата за предно разполагане – Безмер се проведе тържествена церемония по смяна на командването. Досегашният командир на военното формирование полковник Димитър Данев сдаде длъжността на своя заместник полковник Валентин Иванов. На събитието присъстваха командира на ВВС генерал–майор Румен Радев, кметът и заместник-областния управител на Ямбол, командири от структурите на ВВС, личния състав на Базата, пилоти, приятели и близки на достойния безмерец.

        След прочитане на заповедта на министъра за освобождаване на полковник Данев от действителна военна служба поради навършване на пределна възраст, генерал Румен Радев благодари на полковник Данев за професионализма и достойно изпълнения служебен дълг. В краткото си, но емоционално слово генералът подчерта, че ВВС се разделят с отличен командир и летец. С лидер, който успя да съхрани подготовката и духа на Безмерци в едни изключително трудни времена, но и непрестанно доказваше, че честта, достойнството и родолюбието все още са непреходни ценности за него и подчинените му. Като израз на високата си оценка за личните качества и забележителния принос към бойната авиация, генерал Радев награди досегашния безмерски командир с ръчен часовник.

         След подписването на акта за сдаване на длъжността церемонията продължи с тържествен строй на личния състав. Полковник Данев се сбогува с бойното знаме и изказа признателността си към офицерите, сержантите, войниците и цивилните служители за проявените усилия, всеотдайност и разбирането. За това, че въпреки трудностите винаги са били единни, като истинско семейство. И им пожела да не се променят!

        В края на церемонията екипаж на вертолет AW109 „Агуста” на „Гранична полиция” извърши демонстративен полет в чест на големия aс. Това бе акт на признателност за подкрепата, която командирът на Безмер е оказвал на колегите си, с които делят една територия. Пилотажът завърши с поклон на винтокрилата машина към полковника.

        Безмерският авиатор завършва кариерата си във Военновъздушните сили с общ нальот от 2036 летателни часа и 25 минути, натрупани на самолети Л-29, МиГ-15, МиГ-17 и разбира се, на „неговия” Су-25.

        Пожелаваме му на добър час, много здраве и синьо небе!
А на новия командир на Безмер – полковник Валентин Иванов – да продължава да развива и надгражда оставеното му наследство!