28.10.2015 г.

ПРАЗНИК НА 24-ТА АВИАЦИОННА БАЗА
Вчера 24-та вертолетна база тържествено отбеляза своя 54-и рожден ден. Гости бяха генерал-майор Златко Златев – заместник-командващ на СКС, генерал-майор Румен Радев – командир на ВВС, д-р Христо Грудев – заместник областен управител на област Пловдив, командири на военни формирования от БА, военни аташета, представители на неправителствени организации и финансови институции, ветерани и представители на средствата за масова информация.

Празникът започна с тържествен строй и приветствия. Командирът на авиобазата бригаден генерал Петьо Мирчев подчерта, че личният състав се справя професионално и успешно с всички поставени задачи по трите мисии на армията, въпреки трудностите и предизвикателствата на нашето съвремие. Той изрази своята благодарност и признателност към всички военнослужещи и цивилни служители, без чиито усилия дори и най-съвременната техника би била безполезна, защото не може да компенсира качествата и уменията на тези, които работят с нея. Последваха приветствия от заместник-командващия на СКС генерал-майор Златко Златев и командира на ВВС генерал-майор Румен Радев. Беше прочетен поздравителен адрес от министъра на отбраната Николай Ненчев.

Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на 24-та авиационна база бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. Също така бяха връчени награди за победителите в проведените по повод годишнината турнири по футбол и тенис на маса.

Събитието завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти от в.ф. 32040.