15.10.2015 г.

„ДЪРВОТО НА ЖИВОТА” СЪБИРА ПИЛОТИ И ЛЕКАРИ
        Периодът 10 – 18 октомври 2015 година е обявен за Европейска седмица на донорството и трансплантациите. Това е 17-тото поред отбелязване, след като през 1998 година по предложение на Съвета на Европа се прие Европейски ден на донорство и трансплантация да бъде всяка втора събота на месец октомври.
        Тазгодишната Европейска седмица на донорството започна с откриване на тематична изложба „Частица от теб може да бъде за някого целия свят” като почит към паметта на донорите и благодарност към техните близки.
        Известно е, че транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили е нужният елемент при изпълнение на задачи за транспортиране на донори и органи за трансплантация. Професионализмът, готовността и съпричастността на нашите екипажи са доказани във времето.
        Това е причината летците ни да се срещнат с лекари, трансплантолози, реаниматори и пациенти и заедно да отбележат седмицата на донорството. Събитието е организирано от Изпълнителна агенция по трансплантация и Военно-медицинска академия ще се състои на 16 октомври от 11:00 часа във Военно-медицинска академия при Дървото на живота.