23 юли 2015 година

ТРАНСПОРТНАТА АВИОГРУПА С НОВ КОМАНДИР
        Вчера, 22 юли в авиобаза Враждебна се състоя официална церемония по сдаване и приемане на длъжността Командир на 16 транспортна авиогрупа – Враждебна. На нея присъстваха командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев и командирът на 24 авиобаза бригаден генерал Петьо Мирчев.

        Преди 5 години полковник Димитър Иванов пое командването на формированието. Като командир той непрестанно надграждаше способностите на своите подчинени, работеше активно за повишаване класната специалност не само на пилотите си, а и на инженерно-техническия състав, подобряваше тактическата подготовка на екипажите.

        Полковник Иванов утвърди 16 ТРАГ като „гръбнака” за изпълнение на многобройни донорски задачи в страната и чужбина. Под негово командване авиогрупата за пръв път участва в международно учение, специализирано за военно-транспортна авиация, организирано от Европейската агенция по отбрана и проведено в България.

        За пръв път Враждебна стана и домакин и основен участник в безпрецедентното авиошоу на ВВС „Това сме ние”.

        С личен пример, усърдие и много доверие полковник Димитър Иванов изгради отдаден и сплотен екип. Преди пет години, встъпвайки в длъжността Командир той се обърна към личния състав с думите „Оттук насетне аз съм ваш и вие сте мои!”. Вчера се сбогува с тях, завършвайки: „Вие вече не сте мои, но аз оставам завинаги ваш!”

        Полковник Иванов ще заеме длъжността Заместник-командир на 24-та авиобаза – Крумово.

        Командването на 16 ТРАГ – Враждебна поема подполковник Пейчо Пейчев. С повече от 10 години служба във формированието той увери, че ще продължи наследените традиции и надграждането на способности на авиогрупата.

        Пожелаваме успех и на двамата! Нека не спират да са така отдадени и заразителни със своя дух и стремежи!