10 юни
ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ НА САЩ ПОЗДРАВЯВАТ
БЪЛГАРСКИТЕ ВВС ПО СЛУЧАЙ 100-ГОДИШНИНАТА НА
БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИЯ

    По случай предстоящата 100-годишнина на българската авиация Военновъздушните сили на САЩ ще позравят българските ВВС с грандиозно авиационно шоу на световноизвестната американска група „Буревестници”.
    Шоуто ще бъде представено на 25 юни 2011 г в авиобаза Граф Игнатиево. Публиката ще има удоволствието да наблюдава демонстрации, които включват елементи и фигури на висшия пилотаж. Комбинацията от групови и соло изпълнения ще насити с динамика въздушната програма. По традиция, шоуто започва с наземна церемония, която представя прецизността в подготовката и съвместните действия между инженерно-технически и летателен състав.
    Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати в 09:30ч. Входът за посетители е свободен. Програмата включва концерт на Ансамбъла на Българската армия и демонстрации на парашутни скокове от групата на Силите за специални операции. За децата е предвиден увеселителен кът.
    Основана през 1953 г., демонстрационната група за висш пилотаж „Буревестници” е синоним на професионализма и постиженията на американските Военновъздушни сили. Групата посещава България за трети път. През 2007г. в авиобаза Граф Игнатиево атрактивните им изпълнения събраха многохилядна публика.


Aкредитация – Щаб на Военновъздушните сили – тел. 02 92 24 014 или на e-mail: pr_vvs@abv.bg до 17 ч. на 17 юни 2011 г.