1 юни 2011г.
ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В
АВИОБАЗИ КРУМОВО И БЕЗМЕP

    По случай Международния ден на детето авиобази Крумово и Безмер отвориха вратите за най-малките почитатели на авиацията. Те имаха възможност да се запознаят с авиационна техника, която е на въоръжение във Военновъздушните сили.
    В Безмер полосата за излитане и кацане на самолети се превърна в платно, която малките творци изрисуваха с цветни тебешири. Децата и гостите имаха възможност да се запознаят отблизо с бойния самолет Су-25 и да наблюдават полет на вертолети на гранична полиция.
    В авиобаза Крумово гостите бяха посрещнати и приветствани от командира на базата бригаден генерал Златко Златев и кмета на град Пловдив Славчо Атанасов. За 150 ученици от училище „Свети седмочисленици” в Пловдив последният учебен ден премина на територорията на базата. Бележниците на завършилите с отличен успех бяха връчени в Музея на авиацията от кмета на Пловдив и кмета пловдивския район Тракия. Гости на базата бяха и възпитаници от трите основни училища в град Казанлък.
    Истински очаровани малчуганите бяха от авиационната експозиция на Музея и от вертолетите Ми-17, Ми-24, Бел-206 и Кугар, които очакваха своите възторжени фенове.