14 декември 2013 г.

ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ДАРЯВАТ КОЛЕДНИ УСМИВКИ ЗА ДЕЦАТАДЯДО КОЛЕДА ПРИСТИГНА ПРИ ДЕЦАТА В
АВИОБАЗА КРУМОВО С ВЕРТОЛЕТ Ми-17


        Над сто деца от Обединено детско заведение „Радост” – гр. Перущица посрещнаха Дядо Коледа в 24-та авиационна база в Крумово, вчера, 13 декември.
        Добрият старец и неговата помощница Снежанка кацнаха с вертолет Ми-17 и бяха посрещнати от ентусиазираните малчугани с песни и стихотворения. Последва кратко тържество, по време на което децата получиха лакомства и имаха възможност да се снимат с Дядо Коледа и Снежанка на фона на вертолета.


ДНЕС СЪС САМОЛЕТ МиГ-29 ДЯДО КОЛЕДА
ЩЕ КАЦНЕ В АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО


        Повече от 200 деца ще зарадва Дядо Коледа в авиобаза Граф Игнатиево, днес, 14 декември.
        По традиция той ще замени шейната, теглена от елените, с български самолет-изтребител за своето далечно пътуване от Лапландия до авиационната база.
        Празникът ще започне в 10.00 ч. с коледно-новогодишна програма, която ще представят ученици от ОУ “Граф Игнатиев” в с. Граф Игнатиево.
        Нетърпеливите малчугани ще посрещнат дългоочаквания гост в 10.45 ч., за да получат своите подаръци.
        По време на празничния ден ще бъде организиран и благотворителен базар на коледни картички и сувенири, ръчно изработени от възпитаници на дома за деца, лишени от родителски грижи “Олга Скобелева” – гр. Пловдив. Събраните средства ще подпомогнат изграждането на „преходно” жилище за девойки от социалното заведение.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА


        Военнослужещите и цивилните служители от Командването на Военновъздушните сили и Базата за командване, управление и наблюдение на ВВС са съорганизатори и участници в благотворителната инициатива на фондация «Юник Партнерс» в подкрепа на децата-сираци от социалното заведение в село Доганово.
        Със събраните средства ще бъде осигурено участието на децата в Международния детски фестивал на изкуствата „ ТРИКСИ” през лятото на 2014.