27 август 2013 г.

РАКЕТНА КАНОНАДА НАД ШАБЛА
        С ракетна “канонада” започнаха стрелбите на Зенитния полигон на ВВС днес, 27 август. 125 пуска с преносимия зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) “Стрела” e равносметката за разчетите на Сухопътните войски за изминалите два дни. 66 от тях бяха извършени вчера, а 59 – днес.
        Съвместните стрелби на формированията за противовъздушна отбрана на Военновъздушните сили на Република България и Република Сърбия започват утре. На 28 август дивизиони на Първа зенитно-ракетна база и сръбската 250-та ракетна бригада за ПВО ще извършат експериментални и бойни пускове със ЗРК “Нева” и “Куб”. В стрелбите ще участват и комплекси “Оса” на Сухопътните войски. Те ще водят огън по парашутни, аеробалистични и радиоуправляеми мишени. Предвижда се утре противовъздушните разчети на Военноморските сили да изпълнят 35 пуска с ПЗРК “Стрела”.
        На 29 август българските и сръбските ракетчици ще стрелят отново със същите комплекси. Тогава ракетни атаки по парашутна мишена, пусната от самолет Су-25, ще изпълнят и изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево.