29 март 2013 г.

ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ ВВС ПОДКРЕПЯТ
ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ
        Деца пяха и танцуваха, за да помогнат на връстниците си в неравностойно положение. По време на междукултурния фестивал, организиран от фондация „Юник Партнерс”, звучаха различни по жанр изпълнения – от фолклорни творби до актуални световни хитове. Инициативата е част от проекта „Възможно е”, чиято цел е да осигури средства за организиране на „зелено” училище за децата от село Доганово.

        Учредител на фондация „Юник Партнерс” е Петя Милкова, военнослужещ от Военновъздушните сили. Тя успя да запали за идеята своите колеги от Базата за командване, управление и наблюдение, които се включиха като доброволци в дейността на фондацията. Вече е събрана една трета от необходимата за организирането на зелено училище сума.

        С проекта „Възможно е” се подпомага интеграцията на децата в неравностойно положение. „В България може да се прави благотворителност, важно е да отворим сърцата си”, споделя редник Петя Милкова. Като пример за това тя посочи подкрепата на ръководството на Военна академия, които предоставиха безвъзмездно залата за организиране на концерта.

        Не винаги подкрепата е с финансови средства, хората помагат и със знания, умения, опит и отделено време. Най-важното е да превърнем добродетелта в навик, смятат доброволците от „Юник Партнерс”.