02 декември 2011 г.
КОМАНДИРЪТ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ГЕНЕРАЛ-МАЙОР КОНСТАНТИН ПОПОВ ЩЕ ОТКРИЕ
МЕМОРИАЛНИЯ КОМПЛЕКС „НАШЕТО ЛЕТИЩЕ УЗУНДЖОВО”

                Утре, 3 декември, в село Узунджово тържествено ще бъде открит самолетния мемориален комплекс „Нашето летище Узунджово”.

                Изграждането на комплекса е израз на най-високо признание към труда, професионализма и мъжеството на поколения летци и авиационни специалисти, които допринесоха за изграждането и утвърждаването на авторитета на изтребителната авиация и Военновъздушните сили на България.

                Инициативата на дружеството на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Генерал Велков” в Узунджово беше реализирана благодарение на Министерството на отбраната и Военновъздушните сили, и ветерани от военната авиация.

                Първата копка на комплекса беше направена през август 2010г. от командира на ВВС генерал-майор Константин Попов. Утре на тържествена церемония той ще открие завършения комплекс, в центъра на композицията на който е изтребител МиГ-21, поставен на каменен постамент, с изобразена на него самолетна писта. На паметна плоча са изписани имената на 21 пилоти от Узунджово, които са загинали в полет.

                На тържествената церемония по откривенето ще присъстват командири на авиационни бази, генерали и офицери от Министерството на отбраната и всички, които са служили на славното военно летище.