30 ноември 2011 г.
ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ НА КОМАНДВАЩИЯ
НА ВВС НА САЩ В ЕВРОПА


                Kомандващият ВВС на САЩ в Европа и командващ на Съюзното Командване на ВВС на НАТО в Рамщайн, Германия генерал Марк Уелш III пристига на 30.11.2011г. на двудневно официално посещение в България /по покана на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов./

                По време на визитата генерал Уелш и генерал-майор Попов ще обсъдят развитието на способностите на ВВС на двете страни, задачите, които изпълняват Военновъздушните сили на страните-членки на НАТО и тяхното бъдеще.

                В хода на разговорите генерал Уелш ще бъде запознат с текущото състояние на българските ВВС и перспективите за развитието им. Ще се обсъдят ползите от двустранното сътрудничеството между ВВС на двете страни.

                Генерал Уелш ще се срещне с министъра на отбраната и началника на отбраната. На срещите ще присъства военновъздушеният аташе на САЩ полковник Реймънд Шулц.

                В рамките на визитата генерал Уелш ще посети авиобаза Граф Игнатиево.

                Официалната церемония по посрещането на командващия на ВВС на САЩ в Европа ще се състои на 01.12. от 09:20 ч. в сградата на Министерството на отбраната на бул. „Генерал Тотлебен” № 34. Срещата на командира на ВВС генерал-майор Константин Попов и генерал Уелш ще започне в 09:40 ч. В 10:30 ч. двамата генерали ще направят кратки изявления за медиите.