31 август 2022 г.

В АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО СЕ ПРОВЕЖДА СЪВМЕСТНАТА ПОДГОТОВКА „FALCON DEFENDER 2022”
        През настоящата седмица в авиобаза Граф Игнатиево се провежда съвместната подготовка „Falcon Defender 2022” с участието на инструктори и военнослужещи от Въздушната Национална гвардия на щата Тенеси, САЩ, обучаеми от ВВС на Република България и ВВС на Република Румъния.

        Основните цели при участието в подготовката са постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в съвместни операции и повишаване на теоретичната и тактико-специалната подготовка на личния състав по охрана и отбрана на авиобаза и взаимодействие в международна среда.

        На територията на авиобазата са обособени тренировъчни станции за обучение в направление противопожарна безопасност, първа медицинска помощ, бойно-приложни техники за защита, самоотбрана, противодействие, задържане и обезвреждане на нарушител при въоръжено нападение. За всеки ден от настоящата седмица са разработени различни сценарии и симулационни действия.

        В началото на учебно-тренировъчните действия, заместник-командирът на авиобаза Граф Игнатиево полковник Методи Орлов подчерта ползите от проведената тренировка през миналата година и благодари за съдействието от страна на Националната гвардия на щата Тенеси в организирането и провеждането на учения за специална подготовка на военнослужещи в различните направления.