27 май 2022 г.

ПОСЕЩЕНИЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ В ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕЖКО БЕЖКО“


        Днес, 26 май 2022 г., представители на Командването на Военновъздушните сили посетиха 21-ва столична детска градина „Ежко Бежко“, за да разкажат на малките деца за професията на военния летец. Капитан Николай Калайджиев от състава на 16-та авиобаза беше подготвил кратка презентация, разказваща за спецификата на неговата професионална дейност, както и характеристиките и задачите на авиационната техника, с която разполага военното формирование. По време на представянето й малчуганите слушаха и наблюдаваха с изключителен интерес, изразяваха по детски своите емоции и може би представяха себе си един ден с военна униформа и пилотски шлем на глава.

        След увлекателния разказ, децата продължиха да показват желанието си за трупане на нови знания в областта на военната авиация и обсипаха с безброй питанки капитан Калайджиев, а той на свой ред отговори на всички по разбираем за тях начин.

        С греещи от радост очи и широки усмивки на лицето всяко дете застана до капитана за снимка. Той им постави пилотския шлем на главата и те с гордост позираха на фона на българския трибагреник.
        Освен снимката за спомен, децата получиха и календари с логото на българските Военновъздушни сили.