22 февруари 2022 г.

ОТКРИВАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ВОЕНЕН ШАМПИОНАТ ПО СКИ


        Най-добрите военни скиори ще покажат майсторските си умения и ще се съревновават от 21 до 25 февруари 2022 г. на пистите на зимен курорт Боровец. Домакин за поредна година на Държавния военен шампионат по ски (ДВШ по ски) са Военновъздушните сили. В надпреварата ще вземат участие 11 представителни отбора от Българската армия, Министерство на отбраната (МО) и структурите на пряко подчинение на МО.

        Днес, 22 февруари 2022 г., във военно формирование 42130 – Боровец от състава на Военновъздушните сили се проведе церемония по официалното откриването на 25-ия ДВШ по ски. Началникът на отдел „Подготовка“ в Командването на ВВС, полковник Николай Тушев откри зимния шампионат в присъствието на главния ръководител на държавните военни шампионати полковник Венелин Дерибеев – държавен експерт в дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната и пожела на всички състезатели успех в предстоящите стартове.

        В днешния ден отборите ще проведат тренировка по пистите на курортния комплекс, а в края на деня ще се проведе техническата конференция, на която ще бъдат уточнени стартовите списъци и подробности по провеждане на дисциплините.
        На 23 февруари ще се проведат дисциплините „гигантски слалом мъже и жени“ и „ски бягане – 10 километра“.