07 февруари 2022 г.

НОВ КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 36150 – СТАРА ЗАГОРА        От вчера, 6 февруари 2022 г., военно формирование 36150 – Стара Загора, от състава на Зенитно-ракетната база, има нов командир. Със заповед на командира на Военновъздушните сили досегашният заместник-командир на формированието майор Владимир Димитров беше повишен в звание „подполковник”, освободен от досега заеманата длъжност и назначен за негов командир.

        Церемонията по сдаване и приемане на длъжността „командир” се проведе на 04 февруари в присъствието на Командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, който връчи новите офицерски пагони на подполковник Димитров. На нея присъстваха още командирът на зенитно-ракетната база полковник Димо Илиев, командирите на военните формирования от състава й, както и представители от сектор „Зенитно-ракетна техника” в Командването на ВВС.

        Досегашният командир подполковник Стефан Георгиев сдаде длъжността и се отдава на заслужен отдих след 32 години служба в Зенитно-ракетни войски от състава на ВВС и ПВО на Сухопътни войски. Приемникът му подполковник Владимир Димитров е започнал службата си в ПВО на СВ войски през 1996 г., а от 2001 г. е в състава на ЗРВ на ВВС. Преминава през всички длъжности от командир на взвод, през заместник-командир и командир на батарея, заместник-началник на щаба и заместник-командир на дивизион във военните формирования 22120 – Симеоновград и 36150 – Димитровград/Стара Загора. Завършил е Военна академия „Г. С. Раковски”.
        За отличната служба на Родината подполковник Георгиев е награден от министъра на отбраната с грамота и почетен знак „Свети Георги” – трета степен, които му бяха връчени от Командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров. От името на Военновъздушните сили генерал-майор Петров го удостои с награден плакет и заяви, че за него е било чест да служи с такъв доблестен, отдаден и сърцат офицер. „Всички от командването на ВВС и Министерството на отбраната, с които споделих, че ще участвам в настоящата церемония споделиха много топли думи за подполковник Стефан Георгиев и изказаха задоволството си от работата с него. Вярвам, че примера, ще бъде продължен и развит и при неговия приемник” – заяви в словото си Командирът на ВВС.
        „Благодаря на подполковник Георгиев за ярката командирска следа, която оставя в летописа на ЗРВ. Той посвети сърце и душа на войските и подчинения му личен състав. Затова му желая да се радва на много здраве и добруване в живота извън армията, а на подполковник Димитров да почерпи от неговия опит и да го надгради ” – заяви командирът на Базата полковник Димо Илиев.
        На свой ред подполковник Стефан Георгиев благодари на присъстващите за съвместната работа, взаимното разбиране и уважение и за истинската дружба. А на досегашните си братя по оръжие пожела да останат все така здрав и сплотен колектив и да продължават да развиват и водя дивизиона само напред.

        Успехи и победи по пътя и на двамата!