30 декември 2021г.

ПРИКЛЮЧИ ДЕТСКИЯТ КОНКУРС НА ТЕМА „ПОЛЕТ“
        Приключи конкурсът за детска рисунка на тема „Полет“, организиран от Командването на Военновъздушните сили по повод 16 октомври – Празника на авиацията и Военновъздушните сили. В него взеха участие над 200 деца от няколко детски градини и училища, като голяма част от тях бяха наградени.

        Най-голямо участие в конкурса взеха децата от детска градина № 21 „Ежко Бежко“ гр. София и Начално училище „Архимандрит Зиновий“ в град Радомир. Конкурсът за детска рисунка на тема „Полет“, даде възможност на малките художници да пресъздадат своето усещане и разбиране за летенето.

        За прекрасаните рисунки на талантливите деца, лично командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров връчи специални грамоти и им раздаде малки подаръци. Грамоти получиха и директорката на детската градина № 21 „Ежко Бежко“ гр. София, госпожа Милена Господинова както и директорката на начално училище „Архимандрит Зиновий “ госпожа Любка Димитрова за подкрепата им на идеята за конкурса „Полет“.
        Преживяването и радостта от срещата бяха изписани на лицата на децата и може би някой ден тази среща ще повлияе в избора им на бъдеща професия.