16 ноември 2021 г.

РАБОТНА СРЕЩА ВЪВ ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ

 

1_31

         От 15 до 19 ноември 2021 г. в Република България е на посещение делегация на ръководен и команден състав на Националната гвардия на щата Тенеси. Ръководител на делегацията е генерал-адютанта на щата Тенеси, генерал-майор Джефри Холмс и включва командирите на компонентните ковандвания, командирите на основните формирования на Националната гвардия на щата Тенеси и техните главни сержанти.
         Съгласно програмата на посещението днес, 15 ноември, в Командването на ВВС се проведе среща с представители на гостуващата делегация, ръководени от помощник генерал-адютанта във Военновъздушните сили на Националната гвардия на щата Тенеси, полковник Джейсън Глас. Работни срещи ще се проведат и в авиобазите Граф Игнатиево, Крумово, Безмер и авиогрупа Враждебна.

2_25

         Целта на посещението е да се разработи 3-годишен план за сътрудничество на въоръжените сили на Република България с Националната гвапрдия на щата Тенеси, в който да бъдат набелязани конкретни мероприятия, целящи развитието на способностите на формированията и структурите на двете страни.
         Посещението ще подпомогне изпълнението на дейностите, заложени в подписаната 10-годишна Пътна карта за двустранно сътрудничество със САЩ в областта на отбраната, както и планирането на мероприятията по Програма за партньорство с Националната гвардия на щата Тенеси (State Partnership Program – SPP).

3_20 4_14