01 ноември 2021 г.

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „ПОЛЕТ“

 

1_26

 

„Често ме питат каква планета ще оставим на нашите деца. Аз също мисля по този въпрос, но мен повече ме вълнува на какви деца ще оставим родната планета, а това е свързано и с тяхното образование, възпитание и какви ценности притежават те.“

генерал-лейтенант летец-космонавт Георги Иванов
Първи български космонавт

2_21

        Днес е Денят на народните будители – един от най-светлите и значими български празници. Повод да отдадем заслужена почит и благодарност към всички достойни българи, чиито дела са посветени на мисията за духовното ни пробуждане като народ.
        Днешният празничен ден е подходящ да се представи, организирания от Командването на Военновъздушните сили конкурс за детска рисунка под надслов „ПОЛЕТ“. Конкурсът беше част от мероприятията, свързани с отбелязването на Празника на авиацията и Военновъздушните сили – 16 октомври и 60 години от изпращане на човек в Космоса,.
        Конкурсът цели да повиши интереса на децата и учениците към авиационната идея да предизвиква младите бъдещи авиатори, авиационни и космически специалисти да пресъздадат в рисунки своята представа, мечти и фантазии, свързани с авиацията, космоса, инженерния дизайн, машиностроенето и роботиката.
        Благодарим на всички участници в конкурса!

3_16

4_11

5_7