20 октомври 2021 г.

ПЪРВИ САМОСТОЯТЕЛЕН ПОЛЕТ НА МИГ-29 НАПРАВИХА ДВАМА ЛЕТЦИ ОТ АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО

 

1_24

 

След успешно преминати контролни полети, капитаните Георги Йорданов и Денислав Танков бяха допуснати и извършиха първи самостоятелен полет на МиГ-29 на 19 и 20 октомври 2021 г.
По традиция, след самостоятелните кацания на двамата, в присъствието на летателния и инженерно-технически състав на старта, командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев им връчи сертификати с думите: „Поводи, като този, осмислят волята на командно-инструкторския състав в осигуряването на приемственост в обучението и подготовката на нови летци-изтребители за отговорните задачи по охрана на въздушното пространство! Всяко Ваше постижение в обучението и напредък в летателната подготовката са повод за нашата радост и гордост!“

2_20

3_15

        Бригаден генерал Русев им пожела още много и безаварийни полети.
Практическата част от обучението на МиГ-29 започна през м. септември 2021 г. Началник на курса е майор Иларион Иларионов, командир на Отделно учебно-бойно звено в авиобазата. Майор Димитър Метаксов, заместник-командир на изтребителната авиационна ескадрила, е другият инструктор, с който пилотите провеждат летателното си обучение.
В рамките подготовката на типа самолет, те ще преминат през всички етапи на неговото усвояване до ниво бойно използване включително.

4_10