02 август 2021г.

ЛЕЙТЕНАНТИ ОТ „ВИПУСК 2021 – ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ” ВЛЯЗОХА В РЕДИЦИТЕ НА ВОЕННОВЪЗДУШНА УЧЕБНА БАЗА
        Днес, 02 август 2021 г. Военновъздушната учебна база в гр. Долна Митрополия прие в редиците си осем новопроизведени лейтенанти от „Випуск 2021 – Георги Стойков Раковски”. Пред общия строй на авиобазата Началникът на Щаба – полковник Ивайло Пешаков представи младите офицери. Прочетена бе заповед на Министъра на отбраната, с която новите кадри се назначават във Военновъздушната учебна база. Те са възпитаници на ВВВУ „Георги Бенковски”, а производството им в първо офицерско звание се състоя на 30.07.2021 г. в град Плевен.

        Лейтенант Марти Иванов е завършил специализация „летец-пилот” и е назначен за старши пилот в Учебна авиационна ескадрила на ВВУБ. Лейтенант Денис Маринов е назначен за старши техник на ескадрила „Оперативна подготовка на авиационната техника”. Лейтенант Николай Петров, лейтенант Красимир Димитров и лейтенант Кристиян Божилов са назначени като старши техници в ескадрила „Периодично обслужване и войскови ремонт”. Лейтенант Стилиян Маринов влиза в редиците на служба „Личен състав” като помощник-началник. Лейтенант Румен Симеонов е назначен в ескадрила „Комуникационни, информационни и навигационни системи”, а лейтенант Георги Лазиян е назначен в „Център за подготовка и обучение”.

        Полковник Пешаков ги приветства с „Добре дошли!” в състава на Военновъздушна учебна база и им пожела успехи в работата, много сили и енергия за изпълнение на поставените задачи, и професионално израстване.