27 юли 2021г.

ЛЕЙТЕНАНТИ ОТ ВИПУСК „Г.С. РАКОВСКИ” ПОСТЪПИХА НА СЛУЖБА В ПЪРВА ЗЕНИТНО-РАКЕТНА БАЗА
        Днес, 27 юли 2021 г., в Управлението на Първа зенитно-ракетна база от състава на Военновъздушните сили се състоя церемония по приемане на новопроизведени лейтенанти в редиците на Зенитно-ракетни войски.
        Младите офицери бяха посрещнати от началника на щаба на базата полковник Цветелин Цонев. Той ги представи пред останалия команден състав на Управлението и ги запозна с мисиите и задачите на ЗРВ. В беседа с тях полковникът отбеляза, че гарантирането на въздушния суверенитет на България е сериозна отговорност, но и повод за гордост и чест. Срещата завърши с пожелания за достойна служба към новопостъпилите. След това те бяха съпроводени до дивизионите, в които са разпределени и се представиха на командването им.
        Лейтенантите Даяна Иванова, Пелагия Титова, Радостина Александрова, Виктор Стоянов, Владислав Цвятков, Енгин Еминов и Иво Йовчев са възпитаници на 143-ти випуск „Георги Стойков Раковски” на Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново. Завършили са висшето си военно образование със специализация „Зенитно-ракетни войски” и „Материални средства, придвижване и транспорт”. Производството им в първо офицерско звание бе проведено на 24 юли т. г. в старопрестолния град.