28 май 2021 год.

                ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВЪВ ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
        На 01 юни 2021 г. военни формирования от състава на българските Военновъздушни сили ще отворят врати за малките приятели на авиацията, по случай Международния ден на детето. Поради наложените COVID-19 мерки и ограничения в страната ден на отворени врати ще се проведе, както следва:

        • В авиобаза Безмер, между 9:30 и 12:30 ч., малките любители на авиацията ще имат възможност да се запознаят отблизо с ремонтираните и модернизирани самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника.
Децата ще покажат своя талант на организирания конкурс за рисунка на асфалт, като най-добрите ще бъдат отличени с награди;

        • Във Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия е организирано посещение на 50 ученика от 9-ти и 10-ти клас на СУ „Евлоги Георгиев” – гр. Тръстеник и 50 ученика от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Пордим. Младежите ще имат възможността да посетят музея на ВВУБ, да наблюдават статичен показ на авиационна техника, както и да посетят района на диспечерската кула за наблюдение на полети, съгласно плановата таблица за деня.


        По време на провеждането на мероприятията стриктно ще бъдат спазвани заповяданите противоепидемични мерки.

                Нека заедно направим празника незабравим!