18 март 2021 год.50-годишен ЮБИЛЕЙ НА ПОЛКОВНИК Д-Р ПЕТКОВ
        На 15 март 2021 година в Командването на Военновъздушните сили (КВВС), в тесен кръг и при спазване на противоепидемиологичните мерки, с тържествена церемония бе отбелязан 50-годишният юбилей на началника на отдел „Операции“ полковник д-р Константин Петков. На мероприятието присъства командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, началникът на Щаба на ВВС полковник Евгени Генчев, както и началниците на отдели и самостоятелни сектори в КВВС.
        По случай радостния повод и за постигнати отлични професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения, проявено усърдие, трудолюбие, професионализъм, за принос в изграждане и укрепване на ВВС, полковник д-р Петков бе награден с предметна награда „РЪЧЕН ЧАСОВНИК“. Генерал-майор Петров връчи наградата заедно с поздравителен адрес от името на всички колеги в КВВС.

        Веднага след това юбилярят получи и още един специален подарък-изненада от колектива, символ на сила, смелост, и мъжество – колекционерска сабя, която командирът на ВВС му връчи. Тържеството завърши с поднасяне на сърдечни пожелания към рожденика от всички присъстващи колеги.

        Полковник д-р Константин Петков ПЕТКОВ е роден на 14.03.1971 г. в гр. София. Военното си образование завършва във ВВВУ „Г.Бенковски” през 1996 г., а през 2010 завършва ВА „Г.С.Раковски”. 2016-та година започва обучение в 11-месечен курс „Стратегически изследвания в областта на отбраната” (Генералщабен курс) в Колежа по отбрана на Университета за национална отбрана, Пекин, Китайска народна република. Военната му кариера преминава, заемайки последователно различни длъжности, като на настоящия пост е от 26 ноември 2020 година.