11 февруари 2021 г.

ДА ПОСРЕЩНЕМ ПРОЛЕТТА С МАРТЕНИЧКИ С КАУЗА
        Вчера, 10 февруари 2021 г., представители от Българските ВВС посетиха дневен център „Добро сърце“ в град Перник, за да приемат създадените с много любов традиционни червено-бели мартеници, символ на обновлението и доброто. Те бяха посрещнати от директорката госпожа Валентина Ангелова-Гаджова и част от екипа на центъра. Това е трето посещение на военнослужещи от Военновъздушните сили, но не и последно. Само няколко месеца бяха необходими, за да се създадат приятелски контакти и да се започне реализацията на редица проекти, свързани с центъра.

        Същият ден в Командването на ВВС бе обявено началото на благотворителна инициатива за подпомагане на Центъра за деца с увреждания „Добро сърце“ в град Перник. По време на кампанията ще бъдат предлагани ръчно изработените мартенички от децата и техните ръководители. Събраните средства ще бъдат дарени за реновиране на детската площадка в дневният център, на която ще могат да се провеждат терапевтични занятия с подрастващите на открито.

        В очакване на Баба Марта и настъпването на пролетта се събужда и доброто в хората! Всяка мартеничка с кауза ще допринесе за повече детски щастливи усмивки!
        В дневен център „Добро сърце“ – гр. Перник се грижат за 35 деца с различни здравословни проблеми. Възпитателите, психолозите и рехабилитаторите подкрепят и насърчават тяхното умствено, физическо, емоционално и културно развитие.