10 февруари 2021 г.

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА НАЙ-ДОБЪР СПОРТИСТ В МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА ЗА 2020 ГОДИНА
        Вчера, 09.02.2021г. на тържествена церемония в зала “Тържествена” – МО министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди най-добрите военни спортисти за 2020 г. На мероприятието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и висшият команден състав на МО.
        Отборът на Военновъздушните сили бе удостоен с почетното трето място (68 точки) в крайното отборно класиране от държавните военни шампионати за 2020 г. след отборите на Съвместното командване на специалните операции (73 точки) и Сухопътни войски (71 точки).
        С плакети за постигнати високи национални и международни постижения в спорта през 2020 г., от състава на ВВС, бяха наградени майор Илия Куцаров и редник Кристина Велева, а капитан Радослав Иванов бе награден за доблестна постъпка на спортист, спасил живота на възрастна жена при пожар в жилищна сграда. Отличенo бе и командването на Военновъздушните сили за отлично проведения и съобразен с противоепидемичните мерки държавен военен шампионат по зимни спортове за 2020 година, в качеството си на домакин.
        Командването на ВВС пожелава нови успехи на всички военни спортисти през новата 2021 година!