07 януари 2021г.

ВОЕННОСЛУЖЕЩ ОТ АВИОБАЗА „БЕЗМЕР“ ИЗВАДИ СВЕТИЯ КРЪСТ ОТ ВОДИТЕ НА РЕКА ТУНДЖА В ЯМБОЛ!        Вчера, 06 януари 2021 г., от 10:00 часа в авиобаза Безмер, отец Стоян от храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ – гр. Ямбол отслужи тържествен водосвет за успехите на Българската армия и нейните бойни знамена.

        Тържественият ритуал за освещаване на бойното знаме на авиобаза Безмер се проведе при закрити врати под ръководството на началника на гарнизон Ямбол, полковник Милен Димитров, като стриктно се спазваха всички противоепидемични мерки. Присъстваха още кметът на община Ямбол Валентин Ревански и неговите заместници Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов, областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, председателят на общински съвет – Ямбол Антон Шиков, общински съветници, командири на военни формирования в гарнизон Ямбол

        В 11:30 часа архимандрит Димитрий хвърли Светия кръст в река Тунджа от градинския мост до Минералната баня в гр. Ямбол. Петнадесет мъже скочиха в студените води на реката. 24-годишният военнослужещ от авиобаза Безмер лейтенант Тони Славов извади Светия кръст. Той получи награда и благодарност от кмета на гр. Ямбол, както и подаръци: кръст и благословия от архимандрит Димитрий.

        Господин Ревански благодари на всички мъже, които показаха завидна смелост и заслужиха здраве за себе си и Божието благоволение за Ямбол.