16 Юли 2020 г.

Полковник Методи Орлов е новият заместник-командир по летателна подготовка в авиобаза Граф Игнатиево
        Заместник-командирът на авиобаза Граф Игнатиево полковник Николай Русев връчи, на тържествен строй днес, пагоните на подполковник Методи Орлов, назначен със заповед на министъра на отбраната на длъжността „Заместник-командир по летателната подготовка“ в авиобаза Граф Игнатиево и повишен в звание „полковник“.

        След едногодишно обучение и успешно завършване на Военновъздушния колеж „Максуел“ в Алабама, САЩ полковник Методи Орлов встъпва в новата си длъжност. Капитан Петър Димитров, който също се дипломира в САЩ, бе повишен в следващо военно звание „майор“ и назначен на длъжност „Старши ръководител на полети „Кула“.

        Полковник Николай Русев поздрави двамата офицери-летци и изрази увереността си, че новопридобитите знания и високото ниво на подготовка във висшия военен колеж в САЩ ще бъдат ефективно приложени в повишаването на бойните способности на авиобазата, в подготовката на летателен състав и развитието на методиките за обучение. Той сподели, че въпреки трудностите, през които преминава бойната авиация, приносът и вложената в работата мотивация на всеки един предопределят добрите и сигурни перспективи за развитие.