16 април 2020 г.ДО ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ
ОТ ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ        УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
        В навечерието на Възкресение Христово се обръщам към Вас, за да Ви поздравя с настъпващия значим Християнски празник – Великден !
        Великден е най-светият празник за всички християни, празник, който носи посланието за силата и тържеството на вярата и надеждата в човешките добродетели. На този ден всеки християнин вярва, че на земята Доброто е надделяло над Злото, Правдата над Неправдата, Светлината над Тъмнината.
        В предстоящите светли дни всички ние отново ще съпреживеем великия християнски урок по благородство и човеколюбие, ще си припомним християнските добродетели да бъдем по-добри и по-добронамерени един към друг. Великден е денят, в който сърцата ни се изпълват с любов, със състрадание и щедрост.
        За да имаме много такива празници и за в бъдеще, днес трябва да проявим разум и мъдрост, трезво и отговорно да подходим към ситуацията в държавата. Нека да не губим вярата си в доброто и спасението. Нека с общи усилия, с необходимата дисциплина и отговорност, да съхраним живота и здравето на личния състав и нашите най-близки.

        Скъпи колеги,
        Приемете моите най-искрени пожелания за здраве и благополучие, за радост и обич, които да огреят вашите сърца и домове! Нека светлината на ХРИСТОВОТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ви благослови и във вашите семейства да цари щастие. Нека този Великден да ни донесе надежда за щастие и изцеление на земята и повече вяра в любовта, добротата и мъдростта на хората!

        Светли Великденски празници!

КОМАНДИР НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ЦАНКО СТОЙКОВ