04 март 2020 г.
НОВ КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 52860 – КИЧЕВО
        От днес, 4 март 2020 г., военно формирование 52860 – Кичево, от състава на Зенитно-ракетната база на Военновъздушните сили, има нов командир. Със заповед на министъра на отбраната от 28 февруари т.г. досегашният началник на щаба на формированието майор Свилен Славчев беше повишен в звание „подполковник”, освободен от досега заеманата длъжност началник и назначен за негов командир.
        Тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността „командир” се проведе на непосредствено преди националния празник на Република България – 3 март. На нея присъстваха командирът на Базата полковник Валери Ценов, който връчи новите офицерски пагони на подполковник Славчев, командирите на военните формирования от състава й и комисия от управлението.
        Досегашният командир подполковник Младен Андонов сдаде длъжността на подполковник Свилен Славчев и се отдава на заслужен отдих след близо 31 години служба в Зенитно-ракетни войски. „Чест беше за мен да мога да разчитам на изключителния професионализъм и отдаденост на каузата по защита на родното небе на колега, като подполковник Андонов. Той е пример за деен и отговорен офицер и командир, който живееше с проблемите на войските и подчинения му личен състав. Затова му желая здраве и с лекота да „поразява” новите си житейски цели, както в безбройните учения с бойни стрелби в дългата кариера” – заяви командирът на Базата полковник Валери Ценов. – А на неговия приемник – да почерпи от този опит и да не жали своите сили и енергия за развитието на войските.
        Подполковник Славчев – е започнал службата си в Зенитно-ракетни войски през 1992 г. Преминава през всички длъжности от старши техник, през заместник-командир по техниката и въоръжението, до началник на щаба на дивизион във военните формирования 22730 – Поморие и 52860 – Кичево. Завършил е Военна академия „Г. Ст. Раковски”.

        В края на церемонията личният състав на формированието, колегите от сектор „Зенитно-ракетна техника” в Командването на ВВС, командирите на дивизиони и командването на Базата подариха на подполковник Андонов сабя, часовник, шах и бъчва с вино, които да му напомнят за тях и времето в ЗРВ. От своя страна той им благодари за съвместната работа през изминалите години и подчерта, че взаимоотношенията им винаги са били базирани на взаимно уважение в професионален и личен план. „Надявам се да имате късмета да изживеете най-прекрасните емоции на воинската служба в Зенитно-ракетни войски, също като мен” – емоционално пожела на своите братя по оръжие подполковник Андонов.
        УСПЕХ И ПОБЕДИ ПО ПЪТЯ И НА ДВАМАТА!