10 януари 2020 г.


ОТКРИВАНЕ НА ПОДГОТОВКАТА ВЪВ ВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ОТ СЪСТАВА НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ ЗА 2020 ГОДИНА
        Подготовката за 2020 година във военно формирование 32040-Крумово беше открита с тържествен строй в 11:30 ч. на 7 януари. Командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов изрази вярата си, че личният състав ще продължи да работи със същия професионализъм, а благодарение на екипната работа със съвместни усилия ще се справя с всички предизвикателства. Той пожела на присъстващите 2020 г. да бъде изпълнена със здраве, много безаварийни полети и нови успехи. По-късно отец Костадин от село Крумово отслужи църковен ритуал – водосвет за здраве.


        Във формированията на Първа зенитно-ракетна база тържествено беше дадено началото на подготовката през новата година на 7 януари. Церемонията в управлението на Базата се проведе в присъствието на представители на сектор “Зенитно-ракетни войски” от Командването на Военновъздушните сили.
        В словото си пред личните състави на в. ф. 22320 и в.ф. 34630 – Божурище, командирът на Зенитно-ракетната база полк. Валери Ценов изложи предстоящите задачи. Той изтъкна, че 2020 г. ще е емблематична за зенитно-ракетни войски и напомни, че предстои отбелязването на 60-годишнината от тяхното създаване. Юбилеят ще бъде съпътстван с поредни участия на формированията в голям брой национални и международни учения и тренировки. “Планираме едно от тях да е много иновативно. Реализацията му би ни позволила да осигурим условия за реалистична тактическа тренировка на разчетите и изнесено управление на силите при по-малки разходи на гориво, щадене на ресурса на бойните машини и по-добри битови условия за личния състав от тези на полигон „Шабла““– отбеляза полковникът.
        След официалния строй, посрещането и изпращането на бойното знаме командирът на Базата и представителите на Командването на ВВС, проведоха съвещание с офицерите от Управлението на в.ф. 22320 и щаба на в. ф. 34630. В него бяха очертани основните задачи и предизвикателствата пред ЗРВ през 2020-а година.


        С тържествен строй днес във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” гр. Долна Митрополия бе поставено началото на учебната дейност на 7 януари 2020 година.
        В своето обръщение към личния състав на авиобазата началникът на щаба полковник Ивайло Пешаков отчете постиженията през изминалата година и изказа признателност за постигнатите резултати.
Приоритетите през настоящата година ще бъдат насочени към разширяване на спектъра от подготовки на летателния и инструкторски състав, и повишаване качеството на летателното обучение на курсантите-летци от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” посредством съвременната технологична система на новия симулатор на самолет „Pilatus” РС-9М.
        Отговорностите, които стоят пред „Центъра за подготовка и обучение” са провеждане на висококачествен учебен процес за придобиване на военно-отчетна специалност и професионална квалификация на сержанти и войници от формированията на ВВС.
        В заключение полковник Пешаков изказа своята лична и на командването увереност, че „всички ние с обединени усилия ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме поставените ни от Командването на ВВС задачи”.
        Във военно формирование 28000 – Граф Игнатиево се даде начало на подготовката за 2020 година, като по време на мероприятието бяха наградени военнослужещи за заслуги през изминалата година, както и повишени в следващо военно звание.


        Във военно формирование 26030- Безмер тържествено беше открита подготовката за 2020 г. на 7 януари. Мероприятието започна с посрещане на бойното знаме и приемане на строя от командира на базата – полковник Милен Димитров. В словото си той поздрави личния състав, благодари за всеотдайността и отговорността, с които военнослужещите и цивилните служители ежедневно изпълняват поставените задачи. Гости на откриването бяха секретаря на община Тунджа, кмета на с. Безмер и началника на военно окръжие Ямбол. Молитва за здраве и благоденствие на личния състав на базата беше отслужена от негово високопреподобие архимандрит Димитрий.