1 октомври 2019 г.

ПРАЗНИК НА ЗЕНИТНО-РАКЕТНИ ВОЙСКИ И ПЪРВА ЗЕНИТНО-РАКЕТНА БАЗА
ОБРЪЩЕНИЕ НА КОМАНДИРА НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ЦАНКО СТОЙКОВ КЪМ ОФИЦЕРИТЕ, СЕРЖАНТИТЕ, ВОЙНИЦИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ПЪРВА ЗЕНИТНО-РАКЕТНА БАЗА ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ЗЕНИТНО-РАКЕТНИ ВОЙСКИ И ПЪРВА ЗЕНИТНО-РАКЕТНА БАЗА

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,

        За мен е особена чест да поздравя Вас и целия личен състав с Празника на зенитно-ракетни войски и 58-годишнината от създаването на Първа зенитно-ракетна база.

        На 1 октомври 1960 година огнената диря на първия ракетен пуск освети рождения ден на ЗРВ и сложи начало на летописа на противовъздушната отбрана в Република България. Година по-късно, на 1 октомври 1961 г. беше създадена и първа зенитно-ракетна бригада, чиито наследник е базата.
Като командир на Военновъздушните сили аз съм особено горд и удовлетворен от високата подготовка на личния състав и поддържането на техниката! Доказахте го и тази година по време на тактическото учение с бойни и експериментални стрелби – “ШАБЛА 2019”! Там, на полигона, Вие показахте готовността и умението си за работа в мултинационална среда и в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО!

        Благодаря Ви за ежедневния труд, за вярата и амбицията, за сърцатостта и себеотдаването, с които работите!
Желая на всички крепко здраве, бодър дух, неизчерпаеми сили и енергия за защита на въздушните простори на Родината.

        ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!