29 август 2019 г.АВИАТОРИТЕ ОТ АВОБАЗА КРУМОВО СЕ БОРИХА С ОГНЕНАТА СТИХИЯ КРАЙ СЕЛАТА ЕЛЕНОВО И СОКОЛ
        Авиаторите от авиобаза Крумово оказаха незаменимата си помощ в потушаването на разразилия се горски пожар в района на селата Еленово и Сокол, община Нова Загора.
        Днес, 29 август 2019 г. вертолет Ми-17 с регистрационен знак 419 от състава на 24-та авиобаза с екипаж: командир на екипажа – майор Александър Цанков, втори пилот – полковник Димитър Павлов, борден инженер – майор Ангел Нонин и борден техник – офицерски кандидат Йордан Грънчаров, излетя от базата и отново се включи в потушаването на пожар, възникнал в района между селата Еленово и Сокол.
2222
        Искането за използване на вертолета от състава на ВВС беше отправено от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерството на вътрешните работи.
        Двудневната операция продължи общо 7 часа и 15 минути. Бяха извършени 43 захода за пускане на вода с подвесната система за гасене на пожари Bambi Bucket.
        Колеги, благодарим ви за смелостта, съпричастността и изключителният ви професионализъм в потушаването на горските пожари!