18 март 2019 г.

ЧЕСТВАНЕ 67-ТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕ НА РАДИОТЕХНИЧЕСКИ ВОЙСКИ
        Днес 18 март 2019г. в Централен военен клуб град София се проведе тържествено мероприятие по случай отбелязването на празника на Радиотехническите войски. Домакин на събитието беше командването на База за командване, управление и наблюдение (БКУН). Сред присъстващите гости на мероприятието беше командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, заместник началникът на щаба на ВВС полковник Евгени Генчев, военнослужещи, цивилни служители, както и ветерани.

        Събитието бе открито със слово на началника на щаба на БКУН полковник Любомир Тенчев, в което той описа състоянието на РТВ към момента с пожелания за по-нататъшно развитие и получаване на нова съвременна техника, и благодари за подкрепата и разбирането от командването на ВВС, след което обяви тържественото връчване на плакет за заслуги и принос към РТВ и ВВС на генерал-майор Ц. Стойков от командира на базата полк. Х. Ганецовски.

        Последва прочитане от началникът на отдел личен състав в КВВС полк. П. Хаджипетров на заповед за награждаване на отличени военнослужещи, като наградите връчи лично генерал-майор Стойков.

        „Пожелавам на всички здраве, много енергия, късмет и заедно с всички свои близки и роднини да отбележат днешния празник. Заслужавате го! Честит празник!“ . Така завърши своето обръщение към присъстващите в тържествената зала генерал-майор Стойков.