7 януари 2019 г.




ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2019 ГОДИНА ВЪВ ВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ НА ВВС





        С тържествен строй на личния състав и посрещане на бойното знаме днес във военните формирования на Военновъздушните сили беше открита новата 2019-та учебна година. В авиобаза Крумово беше отслужен и тържествен молебен за здраве и дълголетие. Гости на мероприятията бяха и представители на местната власт.

        Командирът на ВВС, генерал-майор Цанко Стойков присъства на откриването в авиобаза Крумово и авиобаза Граф Игнатиево, а неговия заместник, бригаден генерал Петьо Мирчев – във Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия. В останалите формирования участие взеха ръководен състав от Щаба на ВВС.
        В обръщението си към личния състав генерал-майор Стойков изказа признателност и лична удовлетвореност от високото ниво на изпълнение на задачите през 2018 година.
        Той очерта три ясни приоритета за 2019 година:
        – Осигуряване на високо ниво на безопасност на полетите и съхраняване на живота на хората и машините;
        – Интензивна летателна подготовка на Л-39. Тази задача ще ни осигури приемственост в обучението на млад летателен състав, който в последствие да се приучи на МиГ-29;
        – Успешно участие в национални и международни учения и тренировки.
        В заключение, командирът на ВВС изрази увереността си във всеотдайността и отговорността на военнослужещите, благодарение на които Военновъздушните сили продължават да изпълняват надеждно и непрекъснато основната задача по охрана на въздушния суверенитет на страната ни и пожела здрава и успешна 2019-та година.