18 декември 2018 г.

ДЯДО КОЛЕДА ПРИДОБИ НОВИ СПОСОБНОСТИ –
ПИЛОТИРА САМ ИЗТРЕБИТЕЛ МИГ-29


                                Белобрадият боен пилот донесе много радост и подаръци
                                        на децата в авиобаза Граф Игнатиево

        Повече от 100 деца посрещнаха добрия Старец в авиобаза Граф Игнатиево на 18 декември 2018 г. За изненада на малчуганите и техните родители, той лично приземи изтребителят МиГ-29 на летището и така започна със своите празнични изненади.
        В очакване на неговото пристигане, Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили развълнува малките ни гости с Коледен репертоар на открито.
        Дългоочакваният момент настъпи точно в 10.00 ч., когато самолетът спря пред нетърпеливите малчугани и отвореният фанар разкри прекрасния и обичан Белобрад Старец. Еуфория завладя дребосъците и те радостно го заобиколиха за снимки и прегръдки.

        Последваха една след друга и изненадите в киносалона на базата.
        Командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров поздрави малките гости с добре дошли и сподели шеговито, че с Дядо Коледа са били съученици, което било очвидно от побелелите им мустаци. От своя страна, Дядо Коледа благодари за гостоприемството, с което всяка година го посреща личният състав от базата и подари книга на командира с думите: ”Подарявайки Ви тази книга, аз Ви подарявам история, защото Коледата е направена от историите, които са ни разказвали, и които сме преживели чрез думите на другите“. Той подчерта пред децата значението на книгите, като прозорец към света и вълшебство, което повежда своя читател на безгранични пътувания надлъж и нашир. Преди да раздаде подаръците на децата, Маг Марио прикова детските погледи и предизвика най-прекраснтие усмивки на малчуганите със забележителното си магическо шоу и забавни фокуси.

        По време на празничния ден бе организиран и благотворителен базар на коледни картички и сувенири, ръчно изработени от възпитаници на Комплекса за социани услуги “Олга Скобелева” – гр. Пловдив. Това е друга хубава наша традиция – да бъдем съпричастни, щедри и добри …и не само в Коледните дни!