12 юли 2018 г.


СРЕЩА НА КОМАНДВАНЕТО НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ С ВОЕННИ АТАШЕТА        От днес започна двудневната обиколка на акредитираните в Република България военни аташета. Делегацията е водена от сухопътното аташе на САЩ подполковник Брандън Пресли. Визитите са съгласно утвърдения от МО годишен план за работа на Асоциацията на военните аташета като в програмата са предвидени посещения и срещи с представители от Българските Военновъздушните сили.

        Първата среща на международната групата беше с командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков и офицери от Командването на ВВС (КВВС). На нея с кратък видео материал беше представен облика на Военновъздушните сили. Следваше изнасяне на брифинг, в който гостите имаха възможността да научат интересни факти от славната история на Българските ВВС. Те бяха запознати със структурата, мисиите и ролята на ВВС. Интерес за групата представляваха бъдещите перспективи за модернизация на военната ни авиация.
        С размяна на плакети и позитивни пожелания приключи срещата на военнослужещите от КВВС с Асоциацията на военните аташета.
        Следващата визита във формирование от състава на ВВС е утре, 13 юли във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” в град Долна Митрополия.