09 юни 2017 г.

МЕДИЕН ДЕН

ЛЕТАТЕЛНА ТРЕНИРОВКА „BALKAN SPARTAN 17” (BS 17)
        В периода от 07.06. до 16.06.2017 г. в България се провежда летателна тренировка С-27J „Balkan Spartan 17” (BS 17) с участието на ВВС на Република България, ВВС на Италианската Република, ВВС на Република Литва, личен състав от бригада Специални сили и Военномедицинска академия.

        Целите на учението са постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските ВВС за участие в многонационални операции със страни съюзници, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав от ВВС за изпълнение на транспортни задачи, повишаване на теоретичната и практическа подготовка на инженерно-техническия състав (ИТС) за обслужване на самолет С-27J Spartan, усъвършенстване на процедурите във ВВС по всестранно логистично осигуряване и оказване на поддръжка като страна домакин.

         По време на учението ще се изпълняват различни видове задачи като полети по маршрут на малка и пределно малка височина, десантиране на парашутисти, тренировъчни заходи за десантиране на товари, тактически заходи за кацане, обмяна на опит по обслужване на самолет C-27J от наземния ИТС.

        На 14.06.2017 г. от 08:00 часа на летище Враждебна ще се проведе медиен ден в рамките на учението, на който ще бъдат допускани само постоянно акредитирани да отразяват дейността на МО и ВВС за 2017 година журналисти и фоторепортери.

Програма на медийния ден:

        – Присъствие на ежедневния брифинг;
        – Вземане на интервюта от екипажите на самолетите и директора на учението;
        – Наблюдаване и заснемане на полетите на самолетите и задачите, които изпълняват.

        Колеги журналисти, за да получите достъп до самолетите до 13:00 часа на 13.06.2017 г. на имейл pr_vvs@abv.bg или на тел. 0889288142 моля да изпратите данните си – трите имена, ЕГН, № на лична карта, медия.

Неизпратилите в срок данни ще могат да снимат само от района на хангара.