ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

09.08.2022 г.


        Преди пладне над страната ще има незначителна облачност до ясно. След пладне ще се развива купеста облачност, над планинските райони до купесто-дъждовна. Там, на изолирани места ще превали слаб краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е от север-североизток-изток, слаб до умерен, около и след пладне с временни пориви до засилен, в източните и планинските райони с пориви до силен. Минималните температури ще са между 16 и 21 градуса, а максималните – между 32 и 37 градуса, по Черноморието между 30 и 32 градуса.

 

10.08.2022 г.


        Над страната ще се развива купеста облачност, около и след пладне до купесто-дъждовна. След пладне и до полунощ, на много места превалявания от краткотраен дъжд, временно интезивни и придружени от гръмотевици. Има условия за локални градушки. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, слаб до умерен, в източните и планинските райони с пориви до силен. Засилване на вятъра и по конвективната облачност. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса.

 

11.08.2022 г.


        Над страната ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност. На много места превалявания от краткотраен дъжд, около и след пладне временно интезивни и придружени от гръмотевици. След пладне и привечер има условия за локални градушки. Видимостта ще бъде добра, временно намалена при валеж. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, слаб до умерен, в източните и планинските райони с пориви до силен. Засилване на вятъра и по конвективната облачност. Минималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса.