ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

25.06.2021 г.


      Над страната ще бъде предимно слънчево и горещо, след пладне с временни увеличения на облачността, главно над планинските райони, където на изолирани места ще превали слаб, краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е слаб, след пладне в планинските райони до умерен, от северозапад-север. Минималните температури ще са между 17 и 22 градуса, а максималните – между 34 и 39 градуса, по Черноморието между 30 и 32 градуса.


 

26.06.2021 г.


      Преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно. Около и след пладне ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която на много места от северозапад на югоизток ще превали краткотраен дъжд, на места временно интензивен и придружен от гръмотевици. По-съществени ще са процесите в централните северни и източни райони. Има условия за градушки. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен, в планинските райони временно – поривист. Засилване на вятъра по купесто-дъждовната облачност. Минималните температури ще са между 18 и 23 градуса, а максималните – между 30 и 35 градуса.

 

27.06.2021 г.


      Преди пладне облачността над страната ще е незначителна до ясно. Около и след пладне ще се развива купеста до купесто-дъждовна облачност, от която на отделни места, главно над планинските и североизточните райони ще превали слаб, краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра, сутринта на места в низините, котловините, около поречията и водните басейни намалена от димка до мъгла, в комбинация с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб до умерен, в планинските райони временно поривист, от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 18 и 23 градуса, а максималните – между 32 и 37 градуса, по Черноморието до 30 и 32 градуса.