ТРИДНЕВНА
МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

 

20.04.2024 г.


Облачността над страната ще е по-често значителна. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която преди пладне в крайните южни и източните райони, а след пладне в планинските райони на Югозападна и Централна Южна България, ще има превалявания от краткотраен дъжд. По-интензивни и придружени от гръмотевици ще са валежите в планинските и в крайните юг-югоизточни райони. Над 1600 м надморска височина – от сняг. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от северозапад-север-североизток, умерен, в планините и югоизточните райони до силен и поривист. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, в югоизточните райони – между 8 и 12 градуса, а максималните – между 12 и 17 градуса.

21.04.2024 г.


Облачността ще е по-често значителна. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в цялата страна ще има превалявания от краткотраен дъжд, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Над 1800-2000 м надморска височина – от сняг. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от югоизток-юг-югозапад, умерен до силен и поривист. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните – между 14 и 19 градуса.

22.04.2024 г.


Облачността ще е разкъсана и променлива. Ще се развива купеста облачност, на изолирани места в планинските и североизточните райони до купесто-дъждовна, от която там ще превали краткотраен дъжд. Видимостта ще бъде добра. Вятърът ще е от югозапад-запад-северозапад, умерен до силен и поривист. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните – между 14 и 19 градуса.