8 април 2016 година

ОТКРИТ ЛЕТАТЕЛЕН ДЕНВъв връзка с приключване на обучението на първите шест пилота по нововъведената от Командването на ВВС интензивна летателна подготовка и връчването на нагръдни знаци „Военен пилот I-ви клас” каним всички любители на авиацията на открит летателен ден, който ще се проведе на 15.04.2016г. (петък) на летище Долна Митрополия.

Учебна авиационна група „Георги Бенковски” ще отвори врати за посетители в 10,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно – пропускателен пункт 3 (Източната страна на летището).

Входът е свободен!

Програмата включва:

11:00ч. Тържествена церемония по връчване на знаци „Военен пилот I-ви клас”

11:40ч. Летателна програма

Летателната програма ще се изпълнява със самолети L-39ZA и Пилатус РС-9М. В нея първите пилоти, завършили новия метод за летателна подготовка ще демонстрират част от придобитите способности – сложен пилотаж на малка височина, маневрен въздушен бой, прехват на самолет нарушител, атаки по земна цел и визуално въздушно разузнаване в двойка.
Посетителите ще имат възможност да разгледат статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника, която е на въоръжение в Учебната авиационна група.

ВАЖНО! Хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж няма да бъдат допускани в района на военното формирование!

Уважаеми журналисти,

С оглед сигурността при провеждане на събитието, добрата организация на Вашата работа и осигуряване на достъп на автомобилите до определената за Вас зона, молим да бъдете пред КПП-3 не по-късно от 10:40 ч. на 15 април 2016 г. като при влизането си представяте лична и журналистическа карта на съответното длъжностно лице от охраната.