25 март 2016 г.
ОТКРИВАНЕ НА МОДЕРНИЗИРАНАТА
БАЗА ЗА ПРЕДНО РАЗПОЛАГАНЕ – БЕЗМЕP

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов ще участват в откриването на модернизираната база за предно разполагане – Безмер. Церемонията ще се състои от 9.00 ч. на 27 март (неделя) и на нея са поканени да присъстват министър-председателят на Република България Бойко Борисов и членове на Министерския съвет. В нея ще участват още заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов, заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев, командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев, висши офицери от Българската армия.Проектите за модернизация на авиобаза Безмер са реализирани по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP) в периода 2014 – 2016 г. Целта на модернизацията е летището да придобие пълна оперативна съвместимост със стандартите на НАТО за разполагане на стратегическа транспортна авиация.

По време на откриването ще бъдат изпълнени полети със самолети Су-25, които ще се пребазират в авиобазата.


Уважаеми колеги,
Каним Ви да присъствате на церемонията по откриването на модернизираната авиобаза Безмер, което ще се състои на 27 март (неделя) 2016 г. Ще ви очакваме в 8.15 часа на 27 март 2016 г. на портала на авиобазата.

Напомняме Ви, че в района на военното формирование ще бъдат допускани постоянно акредитирани журналисти, след представяне на лична и журналистическа карта.