05 септември 2013 г.

ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ ОТ ВВС
ЩЕ УЧАСТВАТ В ТЪРЖЕСТВАТА ПО СЛУЧАЙ 6 СЕПТЕМВРИ
        Представителни подразделения от Военновъздушните сили ще участват в тържествата по случай 6 септември – Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

        В Пловдив участието на подразделенията от видовете въоръжени сили в честването се провежда под ръководството на командира на 3-та авиационна база бригаден генерал Цанко Стойков, който е началник на гарнизона.
        Военнослужещи от авиационните бази в Граф Игнатиево и Крумово ще участват в тържествената заря-проверка, която ще се проведе от 20:30 часа на площад „Съединение”.

        В Ямбол почетен караул от представителни блокове на Базата за предно разполагане – Безмер ще проведе церемония по издигане на националното знаме по случай Деня на Съединението.
        Церемонията започва в 10:30 часа на площада пред община Ямбол, с посрещането на началника на гарнизона и командир на базата в Безмер полковник Димитър Данев.
        След приключване на ритуала почетния караул ще участва в тържествено шествие до Паметника на загиналите за националното ни освобождение, където от 11:00 часа ще се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя.

        Формирования от състава на Първа зенитно-ракетна база ще участват в честванията в Бургас и Костинброд.
        Представително подразделение от военно формирование 26720 – Черноморец ще участва в тържествения ритуал в Бургас, който ще се проведе от 10:00 часа, а военнослужещи от формирование 34420 – Костинброд ще положат венци и цветя и ще отдадат военни почести в памет на загиналите си съграждани от 10:00 часа на площад „Иван Вазов” в града.