16 декември 2011 г.
ГЕНЕРАЛ-МАЙОР КОНСТААНТИН ПОПОВ – КОМАНДИР НА ВВС:

„БЛАГОДАРЯ ЗА ВЯРНАТА ДЪЛГОГОДИШНА СЛУЖБА
В ГОЛЯМОТО СЕМЕЙСТВО НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ, ВЕСКО!
УСПЕШЕН ПОЛЕТ В ЦИВИЛНИЯ ЖИВОТ”                Днес в БПР Безмер се състоя ритуал по тържествено изпращане в резерва на един от най-добрите пилоти на авиобазата капитан Веселин Стоянов Радиев, който преди няколко месеца придоби право на пенсия.

                 Той беше награден с грамота от командира на базата полк. Данев за безупречната му служба и за приноса му за успехите на базата. От името на всички колеги и приятели полк. Данев му пожела попътен вятър и успехи във всички житейски начинания.

                 „Да служиш във Военновъздушните сили на Република България е въпрос на чест! Аз се гордея, че бях един от вас, скъпи колеги! Това, което научих като военен летец, уменията, които придобих са много важни за мен. Убеден съм, че те ще бъдат основата на моята реализация извън Българската армия” – каза развълнуван капитан Радиев.

                 Той е един от най-подготвените пилоти в авиобаза Безмер с присвоена класна специалност „Военен летец-пилот 2-ри клас”. Започнал е летателната си дейност като офицер на 17.08.1996 г. Участвал е във всички учения и съвместни полети, провеждани от авиобаза Безмер, както национални, така и международни през последните10 години. Последния си полет на самолет Су-25 капитан Радиев изпълни на 09.12.2011г.