21 юни 2022 г.

ВИСОК АДРЕНАЛИН ОЧАКВА ПОСЕТИТЕЛИТЕ
НА ОТКРИТИЯ ЛЕТАТЕЛЕН ДЕН
ПО СЛУЧАЙ 110-ГОДИШНИНАТА
НА БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННОВЪЗДУШНИ СИЛИ

        Преди 110 години разперихме криле, не за да сме първи, а за България – за земята ни, за народа ни.
        Пътят ни беше и славен, и труден. След бурен възход и бляскави победи идваха дни на трагични обрати и лишения. Свои и чужди рязаха крилата ни, но ние възкръсвахме по-силни, по-решителни и винаги с воля за победа.
        Непримирим е нашият дух, непреходни са нашите ценности, неприкосновено е небето на дедите и децата ни.
Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25 юни 2022 г. (събота) от 09.30 ч. като домакин на авиационен празник по повод 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация и 85-годиншнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.
        Официалното откриване на авиационното събитие ще бъде в 11.00 ч., давайки началото на 3-часова интензивна и богата летателна програма.
ОТВАРЯМЕ ВРАТИ В 9:30 ЧАСА
ПОЛЕТИ ОТ 11:00 ДО 14:00 ЧАСА
        Гостите на празника ще наблюдават елементи от основните мисии и задачи, изпълнявани със самолети МиГ-29, Су-25, C-27J „Spartan“, L-410UVP-E, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-17, AS-532AL „Cougar“, AS-565 „Panther“ и Bell-206, демонстрация на бойните способности на българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.
        След финала на всяка задача във въздуха, авиационната техника ще рулира в непосредствена близост до линията на публиката, така че нашите гости да усетят още по-пълно авиационната атмосфера.
Организаторите предвиждат в програмата и други специални изненади, които ще запазят в тайна за празничния ден.
        Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специалната обслужваща техника на летището. Ще бъдат представени още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски. В отделни центрове посетителите ще могат да разгледат и научат повече за дейността и професионалните отговорности на различните специалисти от състава на ВВС.
        В кратките почивки на демонстрациите Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще представи богат репертоар на военни маршове и произведения от филмова музика, рок, джаз, българска естрада, както и народна музика.
        НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ!
        ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС!
        ВХОД СВОБОДЕН!
        Поради очаквания натоварен трафик в деня от МВР препоръчват посетителите на открития летателен ден да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорт.
        За посетителите в района на село Граф Игнатиево са обособени временно четири паркинга, означени със знак „P”.
        Областна дирекция на МВР – гр. Пловдив предупреждава водачите на МПС, че са възможни промени в движението във времевия интервал от 09:00 до 15:00 ч.
        При необходимост ще бъде спряно движението в посока гр. Карлово – гр. Пловдив като обходният маршрут ще бъде следният:
с. Царимир – с. Церетелево – с. Неделево – с. Голям Чардак – с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.

        С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани граждани, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасащи алкохол и много обемист багаж.
        Приканваме всички посетители да следват стриктно указанията на органите на реда и разпоредбите на длъжностните лица на територията на летище Граф Игнатиево.
        УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ,
        Молим, тези от Вас, които имат годишна акредитация да организират пристигането си в авиобаза Граф Игнатиево не по-късно от 09:00 ч. на 25 юни 2022 г. с оглед достъпа с автомобили в района на авиобаза Граф Игнатиево.
За информация:
майор Надежда Топурова – авиобаза Граф Игнатиево
Началник на служба “Връзки с обществеността и протокол”
тел.: 032/ 905 547, факс: 032/ 905 527
Имейл: pr_vvs@abv.bg
pr_3afb@abv.bg
ЩЕ ПРЕБЪДЕМ!