22 март 2022 г.

КОМАНДИРЪТ НА БОЙНОТО КОМАНДВАНЕ НА ВВС НА КРАЛСТВО ИСПАНИЯ ПОСЕТИ АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО
        Днес 22 март 2022 г., командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев посрещна военна делегация, водена от командира на Бойното командване на ВВС на Кралство Испания генерал-лейтенант Франсиско Гонсалес Еспресати.


        Визитата се състоя в контекста на сътрудничеството между българските и испански военновъздушни сили за съвместно изпълнение на мисията по охрана на въздушния суверенитет на Република България.
        Бригаден генерал Русев постави висока оценка за подготовката, цялостната организация и изпълнение на отговорната мисия и подчерта приноса на командира на испанското формирование подполковник Хесус Салазар за ефективното сътрудничество с испанските колеги. От своя страна, представителите на испанските военновъздушни сили изразиха отличните си впечатления от българските домакини и благодариха за добрата съвместна работа.


        За гостите беше организиран показ на самолети МиГ-29, МиГ-21 и L-39ZA. Те също така посетиха обекти от инфраструктурата на авиобаза Граф Игнатиево, предоставени за осигуряване на дейността и изпълнение на летателните задачи от испанските военнослужещи.