22 март 2021 год.О.З. ПОДПОЛКОВНИК АНГЕЛ КИБАРСКИ БЕ СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО
        18 март 2021 г. – ден, след 70 годишнината от създаването на авиобаза Граф Игнатиево, личният състав посрещна с тържествен строй, военни маршове и авиационен поздрав на МиГ-29 и Л-39 о.з. подполковник Ангел Кибарски. Той е един от летците-пионери, усвоили реактивните изтребители Як-23 в България и сред първите пет бойни летци, носещи бойно дежурство от летище Граф Игнатиево през далечната 1951 г.

        На празничния ден се отбелязаха два повода – кръглата годишнина на базата и рожденият ден на подполковник Кибарски. На събитието присъства и част от неговото семейство и роднини.
        „Ако не познаваме историята си, се превръщаме в еднодневки – хора с нестабилно настояще и несигурно бъдеще!“, каза командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров и добави, че историята ни дава не само поводи за гордост, но и много ценни уроци, които нашите предшественици са заплатили с пот или кръв.
        Командирът на Военновъздушните сили връчи на о.з. подполковник Кибарски награден знак „За достойнство и чест“ с грамота и награден знак „За вярна служба под знамената“ IV-та степен с грамота, с които е удостоен от министъра на отбраната за цялостен принос в развитието на Военновъздушните сили и гарантирането на сигурността и суверенитета на Република България.
        От своя страна, генерал-майор Петров му подари сувенир – херметичен шлем ГШ-6А на постамент и изказа искрената си благодарност за силата, смелостта и дръзновението, с което подполковник Кибарски и българските летци са допринесли за развитието и утвърждаването на реактивната авиация в страната ни, и за надграждането на бойните умения на българските летци.
        „В този ден, тук, на летище Граф Игнатиево, се срещат миналото и настоящето, като израз на непреходното помежду ни, а то е … любовта към Родината и бойната авиация!“, каза в словото си командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев. „Летели сте в трудни времена! Усвоявали сте нови за времето си подготовки на нова авиационна техника, но сте успявали, защото сте били единни в каузата и делата си! Наш дълг днес е, като командири да предадем на настоящите и бъдещи летци на България това верую, че зад увереността в действията, успеха и силата да се преодоляват трудности, стоят сплотените отношения и единство!“, изтъкна той.

        От името на целия личен състав, бригаден генерал Русев подари постер с подписите на летците, които охраняват небето ни с МиГ-29 и картина на първия реактивен самолет Як-23 с индивидуален подарък с инициали на подполковник Кибарски.
Традиционно, като за такъв повод, събитието завърши с празнична торта и много споделени спомен.