15 февруари 2021г.

ВВС С ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНИЯ КРОС „ПО СТЪПКИТЕ НА ЛЕВСКИ“


        На 13 февруари 2021 г. в град Троян се проведе традиционният вече Национален крос „По стъпките на Васил Левски“ в чест на Апостола. Тази година се навършват 148 години от героичната гибел на националния ни герой. Кросът се проведе по инициатива на спортен клуб по ориентиране „Хемус“ – Троян. Маршрутът беше от центъра на град Троян до Троянския манастир, където често се е укривал Левски и беше в три дистанции – 3 км., 8км. и 12 км.
        Българските Военновъздушни сили взеха участие в патриотичното отбелязване на годишнината с отбор в състав майор Илия Куцаров от военно формирование 22800 – София, старши лейтенант Калин Стефанов от военно формирование 52090 – Долна Митрополия, лейтенант Красимир Анев от военно формирование 42130 – Боровец и ефрейтор Йовко Йовков от военно формирование 26450 – София.
        Крайното класиране в надпреварата подреди участници от ВВС така:

        – на дистанция 12 км – 1-во място за майор Илия Куцаров с време 51 минути;
        – на дистанция 8 км – 4-то място за лейтенант Красимир Анев с време 33 минути;
        – на дистанция 8 км – 28-мо място за ефрейтор Йовко Йовков;
        – на дистанция 8 км – 32-ро място за лейтенант Калин Стефанов;

        От името на Командването на ВВС, майор Куцаров поздрави всички участници с отличното представяне на отбора. Той отбеляза, че не медалите са важни, а предизвикателството от участието и изграждането на традиции и историческа памет чрез тях.