24 Юли 2020 г.


17 ГОДИНИ ОТ КАТАСТРОФАТА С ВЕРТОЛЕТ МИ-17 КРАЙ РАЗЛОГ
Днес, 24 юли се навършват 17 години от трагичния инцидент с вертолет Ми-17, при който през 2003 г. при изпълнение на служебния си дълг, загинаха:
– подполковник инж. Милко Пейковски – военен пилот;
– майор инж. Николай Радулов – военен пилот;
– младши лейтенант Бойко Панайотов – борден техник;
– полковник Кирил Чамишки – началник на сектор Държавен противопожарен контрол към РДВР – гр. Благоевград.
        С воински ритуал на 23 юли 2020 година военнослужещи от 24-та авиационна база – Крумово отдадоха почит на четиримата загинали в подножието на Пирин.

        На паметника на лобното място на четиримата се поклониха близки, приятели, колеги на загиналите и жители на гр. Разлог. Отслужена бе панихида от отец Димитър Белчин от църквата в Добринище. В памет на загиналите в битката с огнената стихия за спасяване на природата на България достойни мъже и професионалисти прозвуча българският национален химн. На поклонението присъстваха главен комисар Николай Николов – Директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, бригаден генерал Петьо Мирчев – Заместник-командир на Военновъздушните сили, инж. Георги Пармаков – Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, инж. Красимир Герчев – Кмет на община Разлог, представители на „Регионална дирекция по горите” – Благоевград, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград, Дирекция „Национален парк Пирин”, „Югозападно държавно предприятие” – Благоевград, „Държавно горско стопанство” – Разлог.

        Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от името на: Министър-председателя на Р. България – господин Бойко Борисов, Министъра на отбраната – господин Красимир Каракачанов, Началника на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, Командира на Военновъздушните сили, Командира на 24-та авиационна база, Регионална дирекция ПБЗН – гр. Благоевград, Кмет на община Разлог и присъстващите на поклонението близки, колеги и приятели на загиналите.