8 ноември 2019 г.

ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ В СПОРТЕН ВОЕНЕН ФЕСТИВАЛ – 2019 г.


1        От 05 до 07 ноември 2019 г. се проведе Спортен военен фестивал 2019 г. в спортен комплекс „Спортна София – 2000“, град София под егидата на София – Европейска столица на спорта. Организатор на спортното събитие е Министерство на отбраната, а домакин на състезанията беше Командването на Сухопътни войски. Проведоха се спортни турнири по футбол на малки врати, тенис на корт и тенис на маса. Участници в мероприятието освен отбора на ВВС, бяха спортните тимове на Сухопътни войски, Националната гвардейска част, Стационарна КИС, служба „Военна информация“ и отбор на Министерство на отбраната.
        Представителните отбори на Военновъздушните сили бяха съставени от военни формирования от софийски гарнизон – в.ф. 24900 – София, в.ф. 44510 – София и в.ф. 34420 – Костинброд.
        Тимовете на Българските ВВС завоюваха заслужените първи места в турнирите по тенис на корт и тенис на маса. В двубоите по футбол на малки врати авиаторите се класираха на третото почетно място. Всеки един от състезателите достойно представи Военновъздушните сили в надпреварите. Най-голям принос за успехите може да отличим капитан Ивайло Гинчев от в.ф. 34420 – Костинброд, който завоюва второ място индивидуално за тенис на маса. Отлично беше представянето на редник Събина Кафтанова от в.ф. 24900 – София, единствената жена, участваща в турнирите. От футболният отбор се изяви вратарят старши сержант Георги Христов от в.ф. 34420 – Костинброд, който при изпълнението на дузпи при мача за третото място, със своите спасявания донесе победата на отбора.
Нека са честити медалите на всички участници в шампионата!
БЛАГОДАРИМ ВИ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА ЗА ТОВА, ЧЕ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВИХТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННОВЪЗДУШНИ СИЛИ! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!