18 март 2019 г.

П Р И В Е Т С Т В И Е
НА КОМАНДИРА НА ВВС, ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ЦАНКО СТОЙКОВ, ДО ЛИЧНИЯ СЪСТАВ И ВЕТЕРАНИТЕ
ОТ РАДИОТЕХНИЧЕСКИ ВОЙСКИ                УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

        За мен е чест от името на командването на Военновъздушните сили и лично от свое име най-сърдечно да поздравя целия личен състав и ветераните с 67-годишнината от създаването на Радиотехнически войски.
        Макар че началото на съвременните РТВ е поставено през 1952 година, още в началото на Втората световна война е формирана първата предупредителна рота, която да обслужва авиацията.
        Трудностите, този вечен спътник на войсковото ежедневие, динамиката и отговорността на задачите решавани от Радиотехнически войски през годините са големия залог за изграждането на високосъзнателни воини и командири от най-ранните години до днес.
        Наричаме Ви „електронните очи“ на ВВС. През изминалите години тези “електронни очи” без почивка следят за чистотата на родното небе, а днес са неделима част от интегрираната система на ПВО и ПРО на НАТО. Това е признание и отговорност!
        В деня на вашия празник Ви изказвам благодарност за всеотдайния труд, за хилядите бойни дежурства и безсънни нощи, за вярната служба на Родината. Уверен съм, че славните традиции, създавани повече от половин век, ще бъдат продължени и умножени от днешните воини, които още по-вдъхновено и отговорно ще изпълняват задачите по радиолокационното разузнаване, за да е чисто и ведро небето на България!
        В този празничен ден пожелавам на Вас и Вашите семейства много светли и щастливи дни, здраве, късмет и бъдещи професионални успехи!

                ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

                                        КОМАНДИР НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
                                        ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ЦАНКО СТОЙКОВ